Six Nations / Írország – Skócia

Esemény időpont és helyszín

2024.03.16 17:00 @ Aviva Stadion, Dublin


Jegyek az Írország – Skócia 6 Nations rögby mérkőzésre. A fenti árak/jegy értendőek a megadott kategóriában és valutanemben. A belépőjegyek teljes összeggel fizetendők foglaláskor. A belépőjegyek garantáltak egymás mellé! A fenti jegyárakon felül egyszeri 5 € kiszállítási/foglalási díj fizetendőA jegyek névre szólóak! Foglaláshoz kell minden ember pontos neve, születési dátuma valamint kártyás szem. ig. száma. A jegyek e-jegy formájában kerülnek átadásra a meccs hetén!törlés

Leírás

A Hat Nemzet (angolul: Six Nations Championship) egy évenként megrendezett rögbi-bajnokság Anglia, Franciaország (1910 óta), Írország, Olaszország (2000 óta), Skócia és Wales csapatai közt. A győztest nem hivatalosan Európa bajnokának tekintik.

Története:

Anglia és Skócia csapata 1871-ben játszotta egymással az első hivatalos válogatott mérkőzést a rögbi történetében. 1872-ben ezt követte az első skót-ír rangadó, az 1880-as években pedig Wales válogatottja is jelentkezett a porondon. 1883-ban pedig a négy brit szövetség megalapította a 4 Nemzet tornáját Home Nations néven. Eleinte néha akadozott a lebonyolítás, a 19. században különböző okok miatt ötször nem hirdettek győztest, azóta csak a két világháború miatt szünetelt a torna. 1910-től a franciákat is bevették a versenybe, innentől 5 Nemzetként él hosszú ideig a bajnokság. 1931-ben a franciákat a náluk divatban lévő félprofizmus miatt kizárták, így a második világháborúig a négy brit csapat (Home Nations) vetélkedett tovább. A franciák csak a háború után térhettek vissza a mezőnybe.1947 óta folyamatos a torna évenkénti megrendezése, illetve 1972-ben az észak-írországi polgárháborús helyzet miatt Wales és Skócia nem játszotta le Írországban a mérkőzését, és akkor sem hirdettek győztest. Érdekes, hogy a következő évben -mintegy vigaszdíjként- ötös holtverseny alakult ki; minden csapat 2-2 sikert aratott. 2000-től a sokat fejlődött (és tőkeerős) Olaszországgal egészült ki a mezőny hatra, és lett Six Nations a neve. Egy teniszből ismert fogalom, a Grand Slam itt is feltűnik: azt a csapatot jelöli, amelyik minden mérkőzését megnyeri az adott évben. Ez a legnagyobb dicsőség egy válogatott számára. Eleinte Anglia és Skócia uralta a mezőnyt, 1893-ban Wales, 1894-ben Írország is learatta első sikerét. A 20. század elején Wales volt a legeredményesebb, a következő két évtizedben Anglia, majd a ’30-as években a négy brit csapat egymást taszigálta le a dobogó tetejéről. Franciaország 1954-től gyűjtötte első helyeit. A legnagyobb sorozatot Wales mondhatja magáénak: 1969 és 79 között 8 első helyet szerzett. Az elmúlt másfél évtizedben a két legnagyobb szövetség, Anglia és Franciaország szinte kisajátította a tornát, csak három évben engedték át az első helyet. Olaszország eddig csak egy-egy váratlan győzelmével tette le a névjegyét. Mivel a brit csapatok az 1980-as évekig csak ezen a tornán vettek rész, valamint a domíniumokkal játszottak, a válogatott játékosok pályafutása szinte megegyezik a 4-5-6 Nemzeten lejátszott meccseikkel. Nemzeti hőssé a tavasszal lejátszott tornán válhatott egy-egy játékos – nagyon számon tartják őket. Walesben Gareth Edwards, Skóciában Gavin Hastings a legtekintélyesebb.


Esemény helyszíne térképen


Miért válasszon minket?


BIZTONSÁGOS VÁSÁRLÁS

Az Ön által kiválasztott jegyeket biztonságos fizetési rendszeren keresztül vásárolja meg.

100% ELÉGEDETTSÉG

Cégünk 100% garanciát vállal a megrendelt szolgáltatásokra (jegykategória, kiszállítás) minőségére.

10 ÉV TAPASZTALAT

10 év szakmai tapasztalattal a hátunk mögött a legkedvezőbb feltételekkel biztosítunk belépőjegyeket sporteseményekre a világ minden pontján!

100% MEGBÍZHATÓ

Cégünk hivatalos forrásból biztosít belépőjegyeket. Helyszíni vagy 24 órás telefonos asszisztenciával segítjük utasainkat!

PRECIZITÁS-GYORSASÁG

Munkatársaink precíz, rugalmas munkával állnak rendelkezésére, hogy Ön zavartalanul, a legjobb helyekről élvezhesse a mérkőzéseket!

120% GARANCIA

A nálunk megrendelt, kifizetett belépőjegyekre 120% garanciát vállalunk. Velünk biztos ott lesz!