2018-as Labdarúgó Világbajnokság

A 2018-as labdarúgó-világbajnokság a 21. világbajnokság lesz, melyet június 14. és július 15. között Oroszországban rendeznek. A rendező országról 2010. december 2-án döntött a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség. A 2018-as vb-re Anglia, Oroszország, valamint közösen Belgium és Hollandia, illetve Spanyolország Portugáliával kandidált.

A torna lebonyolításához legalább 12 stadion volt a követelmény. A pályázatban az edzőközpontok, szálláshelyek, biztonsági, egészségügyi megvalósításáról, és a világbajnokság lebonyolításáról szóló terveket is részletesen említeni kellett. A pályázóknak kormánygaranciát és a rendező városokkal kötött szerződéseket kellett bemutatniuk és pénzügyi tervet is készíteniük kellett.
A rendezőről 2010. december 2-án döntött a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség. A négy pályázóról a végrehajtó bizottság 22 tagjának szavazatai döntöttek. A rendezés elnyeréséhez egy fordulóban meg kellett szerezni a szavazatok több mint 50%-át. Ha az adott fordulóban nem volt ilyen, akkor a legkevesebb szavazatot kapott pályázat kiesett, és új forduló következett. A szavazás után a végeredményt Joseph Blatter, a FIFA elnöke jelentette be Zürich-ben. Oroszország pályázata a második fordulóban szerezte meg a szavazatok több mint 50%-át, és ezzel elnyerte a 2018-as labdarúgó-világbajnokság rendezési jogát.

Stadionok:

A világbajnokság mérkőzéseinek 11 város 12 stadionja otthont. A nyitómérkőzést és a döntőt is a moszkvai Luzsnyiki Stadionban rendezik.

Csoportok:

Magyarország sajnos nem jutott ki, de ettől függetlenül rengeteg jó és izgalmas mérkőzés vár ránk!

Jegyinformációk:

Jegyeink hivatalos forrásból származnak, névre szólóak. A jegyek párosával garantáltak egymás mellé. A jegyek itthon átadásra kerülnek legkésőbb a meccs hetén. Foglaláshoz kell minden ember pontos neve, születési dátuma valamint útlevélszáma. Oroszországba magyar állampolgároknak normál esetben turista vízum szükséges! A megadott jegykategóriák a FIFA hivatalos jegykategóriája alapján van feltüntetve, biztosíva az egyes stadionokban! 4 kategória van megjelölve minden stadionban, de 4. kategóriás helyek az orosz szurkolók részére vannak fent tartva!


A jegyek mellé FAN ID szükséges, amit az alábbi linken tudnak elkészíteni, otthon kinyomtatni —> www.fan-id.ru

A FAN ID-val ingyenes a tömegközlekedés minden városban és külön vízum igénylése nélkül léphetünk be Oroszországba.

Szóval mindenképp váltsa ki!


Egy termék se felelt meg a keresésnek.