Finalissima 2022

A 2022-es Finalissima (spanyolul: Finalísima; szó szerint „nagy döntő”) a CONMEBOL–UEFA Bajnokok Kupája, a korábbi dél-amerikai és európai bajnokságok győztesei közötti labdarúgó-mérkőzés lesz a harmadik alkalommal. A mérkőzésen a 2021-es UEFA Európa-bajnokság (2021) győztes Olaszország és a 2021-es Copa América győztese, Argentína játszik. A mérkőzést a londoni Wembley Stadionban játsszák 2022. június 1-jén. A legutóbb 29 évvel ezelőtt lejátszott Artemio Franchi Kupa újjáélesztését az UEFA és a CONMEBOL szervezi a két konföderáció megújított partnerségének részeként.

 

Helyszín:

A mérkőzést a londoni Wembley Stadionban rendezik, amely a Brent városrészben található Wembleyben található. A Wembley Stadiont 2007-ben nyitották meg az eredeti stadion helyén, amelyet 2002 és 2003 között bontottak le. A Labdarúgó Szövetség (FA) tulajdonában van, Anglia nemzeti futballstadionjaként szolgál. A stadion adott otthont a 2020-as UEFA Európa-bajnokságnak, beleértve a döntőt is, amelyet Olaszország tizenegyesekkel nyert meg Anglia ellen. A korábban Empire Stadium néven ismert eredeti stadion 1923-ban nyílt meg, és az 1966-os labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseinek adott otthont, beleértve a döntőt is, amelyen a házigazda Anglia hosszabbítás után 4–2-re legyőzte Nyugat-Németországot, valamint az 1996-os UEFA Euro-bajnokságon döntőt, amelyben Németország legyőzte Csehországot. A Wembley ad otthont az FA-kupa éves döntőjének is, az 1923-as White Horse döntő óta (kivéve a 2001-től 2006-ig tartó időszakot, amikor a stadiont újjáépítették).

Jegyinformáció:

A jegyek minimum párosával garantáltak egymás mellé. A Club Wembley jegyek e-jegy formájában kerülnek átadásra a meccs hetén, a standard jegyek mobilapplikáción keresztül kerül átadásra.

Egy termék se felelt meg a keresésnek.