Akció!

Forma 1 Osztrák Nagydíj

Esemény időpont és helyszín

2025.06.27 10:00 @ Red Bull Ring, Spielberg


Belépőjegyek a választott kategóriában és tribünön a FORMULA 1 QATAR AIRWAYS GROSSER PREIS VON ÖSTERREICH futamra! A jegyek párosával garantáltak egymás mellé és itthon átadásra kerülnek (e-jegy formájában PDF) legkésőbb az esemény hetén. Gyerek (6-12 kor között) jegyet nem tudunk adni! Úgyanúgy helyet foglalnak a tribünön.törlés

Leírás

Az osztrák nagydíj a Formula–1 egy korábbi versenye, melyet 2003-ig összesen 26 alkalommal rendeztek meg. Az első verseny a Zeltweg Airfielden folyt, utána az Österreichring nevű pályán tartották a versenyt, majd az 1997-es évtől kezdve az abból kialakított A1-Ring adott otthont a Formula–1-nek. A versenyt legtöbbször Alain Prost nyerte meg, és ő volt az első duplázó, aki az egymást követő szezonban tudott diadalmaskodni.

Pálya:

Red Bull Ring (eredeti neve Österreichring, 1997–2003 között A1-Ring) egy osztrák versenypálya Stájerországban. Maga a pálya Spielberg községhez tartozó területen fekszik, de bejáratai Zeltweg község közvetlen közelében vannak, ezért gyakran „zeltwegi pályaként” említik. 1997 és 2003 között rendeztek itt F1-es futamot. A pályát 2011-ben a Red Bull energiaital gyártó finanszírozásával felújították, és ismét alkalmassá tették a Forma 1-es versenyek megrendezésére, a 2014-es szezontól ismét szerepel a versenynaptárban. A versenypálya 1969-ben épült meg, körülbelül hat kilométer hosszúságban. Egészen 1987-ig adott otthont a Formula–1 osztrák nagydíjnak. A leghosszabb, nagy sebességű kanyarja a Formula–1 egyik leggyorsabb pályájává tette. Néhány összetűzés után a Forma–1 tíz évre elbúcsúzott a verseny helyszínétől. 1995 és 1996 között, a hosszas politikai tárgyalások után átépítették: a 4318 méterre rövidült pályát a legújabb biztonsági előírásoknak megfelelően alakították ki. 1997 és 2003 között hét Forma–1-es futamot rendeztek a rajta. A korábbi nyomvonallal összehasonlítva az átépített A1-Ring már nem rendelkezett gyors „bátorságkanyarral”, és ezért a pilóták között kevésbé vált népszerűvé. A pályának hét jobb- és két balkanyarja van. A két bal kanyar Niki Lauda és Gerhard Berger nevét viseli. Mivel a felső-stájer területen fekszik és három oldalról dombok veszik körbe, ezért a lejtőket természetes tribünöknek használják. Ez az elrendezés egyrészről jó rálátást ad az egész pályára, másrészről pedig különleges környezetet ad a versenyeknek. Az A1-Ring (a Mobilkom Austria mobilszolgáltató, az A1 szponzorálja) az autó- és motorversenyeken kívül technikai vásárok, kiállítások rendezvényközpontjaként is szolgált. 2003-ban a Formula–1 másodszor is elbúcsúzott a pályától, de most elsősorban anyagi okok miatt (hivatalosan az EU-ban kötelező dohányreklám-tilalmak miatt, nem hivatalosan a Forma–1 Ausztriában nem volt elég lukratív). Egyedül a Red Bull pályázott a területre, amit motor- és repülőiskolává akart alakítani – körülbelül 750 millió eurós beruházással. A lakosság visszajelzései és az osztrák szenátus elutasításai után a Red Bull elállt a terveitől. Azonban ekkor már terület-előkészítési munkálatokat elkezdték, úgyhogy a versenypálya nem volt használható. A stájer politika sok fáradozás után elérte, hogy a pályát újra üzembe helyezzék és emellett az autóipar számára is tesztpályát biztosítsanak. Partnerként ismét a Red Bull, illetve a KTM, VW és Magna cégek merültek fel. Az új pálya építésének kezdetét 2007-re tervezték. A Volkswagen végleges kiszállásával krízis merült fel és mára már csak egy kis esély van a projekt realizálására. A 2008. február 4-ei ülésén a befektetők arra az eredményre jutottak, hogy a projekt ebben a formájában nem kivitelezhető. Amikor az egyik osztrák újság áprilisi címlapjára tűzte, hogy a pálya újra megnyílik, a motorsportok szerelmesei fellélegezhettek.


2014 óta cégünkön keresztül lehetőség van úgynevezett Paddock Club belépőjegyek foglalására is szinte minden futamra. A ilyen belépőjegyekkel a legjobb helyekről történő futam megtekintése mellett ügyfeleinknek az étel-ital fogyasztás mellett lehetősége nyílik betekintést nyerni a kulisszákba is! A szemfülesebbek még személyesen is találkozhatnak valamelyik pilótával és begyűjthetik aláírásukat vagy közösen selfiszhetnek vele.

Fontos: Minden versenynél külön feltüntetjük, hogy mit tartalmaz pontosan a paddock belépőjegy, mert egyes futamoknál eltérő lehet!

 

– Belépés a Forma 1 Paddock Club területére
– Super Gold (Paddock trület) tribünjegy
– Kávé-tea, péksütemények
– Bár pezsgővel, ínyenc ebéd finom borokkal
– Box-utca látogatás megadott időpontban
– Hivatalos program és egy pár füldugó
– Szórakozási lehetőség
– 3 vendégenként 1 pakolóhely
Esemény helyszíne térképen


Talán érdekelnek ezek az események..

Miért válasszon minket?


BIZTONSÁGOS VÁSÁRLÁS

Az Ön által kiválasztott jegyeket biztonságos fizetési rendszeren keresztül vásárolja meg.

100% ELÉGEDETTSÉG

Cégünk 100% garanciát vállal a megrendelt szolgáltatásokra (jegykategória, kiszállítás) minőségére.

10 ÉV TAPASZTALAT

10 év szakmai tapasztalattal a hátunk mögött a legkedvezőbb feltételekkel biztosítunk belépőjegyeket sporteseményekre a világ minden pontján!

100% MEGBÍZHATÓ

Cégünk hivatalos forrásból biztosít belépőjegyeket. Helyszíni vagy 24 órás telefonos asszisztenciával segítjük utasainkat!

PRECIZITÁS-GYORSASÁG

Munkatársaink precíz, rugalmas munkával állnak rendelkezésére, hogy Ön zavartalanul, a legjobb helyekről élvezhesse a mérkőzéseket!

120% GARANCIA

A nálunk megrendelt, kifizetett belépőjegyekre 120% garanciát vállalunk. Velünk biztos ott lesz!