Australian Open

Az Australian Open a Grand Slam sorozatba tartozó tenisztorna, mely minden év elején (legtöbbször január második felében) zajlik az ausztráliai Melbourne-ben. A kialakult rend szerint ez az év első Grand Slam versenye.

Mint a Grand Slam-tornákon mindig, itt is férfi és női egyéni és páros versenyt, valamint vegyes páros tornát rendeznek. A fő versenyekkel párhuzamosan junior és szenior torna is zajlik (vagyis ifjúsági és veterán mérkőzések színesítik a programot).

1977-ben két ausztrál bajnokságot is rendeztek: januárban az elsőt, decemberben a másikat. Ebben az évben álltak át ugyanis a szervezők a decemberi versenyekre. Tíz évig tartották az év utolsó hónapjában a tornát, akkor került vissza az időpont januárra. Így 1986-ban nem volt Australian Open, 1987 januárjában rendezték a következőt. A Rod Laver Arena, az Australian Open center stadionja.

Pályák:

A két legfontosabb pályának, a Rod Laver Arenának és a Margaret Court (régebben Vodafone) Arenának zárható teteje van, így eső esetén sem kell a mérkőzéseket félbeszakítani vagy elhalasztani. Az Australian Open (akár csak a többi Grand Slam) ennek ellenére szabadtéri tornának számít.

Jegyinformáció:

Külön jegyek vehetőek a nappali (11:00) és esti (19:00) eseményekre illetve napi jegyek is válthatóak! A jegyek minimum párosával garantáltak egymás mellé és e-jegy formájában kerülnek átadásra az esemény előtt pár nappal.