Roland Garros

Roland Garros (hivatalos nevén: Tournoi de Roland-Garros) a párizsi salakpályás Grand Slam tenisz bajnokság. Kéthetes torna, minden évben május közepétől június elejéig rendezik meg az év második Grand Slam-tornájaként. Angol nyelvterületeken sokszor French Open (magyarul: francia nyílt tenisz bajnokság) néven is emlegetik. A Roland Garros egyike a legnagyobb és legértékesebb tenisz tornáknak. Minden évben ez a torna zárja le a salakos idényt a füves idény kezdete előtt.

 

Cégünk az RG hivatalos reseller partnereként jegykontingenssel rendelkezik, így a jegyek párosával garantáltan egymás mellé szólnak, akár több vásárlása esetén is! A jegyek névre szólóak és e-jegy formájában kerülnek átadásra az esemény előtt pár nappal.

Jegyinformáció:

A jegyek e-jegyek, névre szólóak, ezért minden esetben foglaláskor kérjük megadni a jegy felhasználóinak pontos születési dátumát, útlevél vagy kártyás szem. ig. számát! 2022-től nappali és esti események lesznek, amire külön-külön kell jegyet venni. A jegyek párosával garantáltak egymás mellé és e-jegy (pdf e-mailen) formájában kerülnek átadásra az esemény előtt pár nappal.

Pályák:

A Roland Garros tenisz torna számára egy egész sportkomplexumot hoztak létre, a két centerpálya az első világháborús hős tiszteletére elnevezett Stade de Roland Garros és a Court Philippe Chatrier. Mivel a salakborítás nagyon lelassítja a labdát, a torna különböző játéktechnikát igényel a teniszezőktől, mint a füves vagy a kemény pálya. Ezért történhetett meg az, hogy sok játékos, mind a három másik tornán diadalmaskodni tudtak, de a Roland Garrost nem sikerült megnyerniük (pl. Pete Sampras, Jimmy Connors, Lindsay Davenport, Martina Hingis).

Játékosok:

A Roland Garros az egyik legnehezebb, legnagyobb erőnlétet igénylő tenisz torna. A férfiak három nyert szettig, a nők két nyert szettig játszanak. Mivel nincs döntő játszmában rövidítés, és a salakos pálya lassú, a meccsek nagyon hosszúra tudnak nyúlni (pl. 2004-ben: Fabrice Santoro és Arnaud Clement 6 óra 33 percig volt pályán, a döntő szett eredménye 16-14 lett). 2007 márciusáig a torna megnyeréséért nem járt egyenlő pénzjutalom a nőknek és a férfiaknak, a Roland Garros volt a Grand Slam-tornák közül az utolsó, amelyik bevezette az egyenlő díjazást.