Német Kupamérkőzések (DFB-Pokal)

dfbpokal A DFB-Pokal (Deutscher Fußball-Bund-Pokal vagy Német Kupa) egy kieséses rendszerű labdarúgótorna, melyet éves szinten tartanak meg. Ez a második legfontosabb nemzeti cím a német labdarúgásban a Bundesliga után. Minden egyes német klub jogosult a részvételre a tornán. 36 csapat van a Bundesligából és a Bundesliga 2-ből együtt négy klubbal a Regionalliga (III)-ból. A fél profi klubok a Regional ligából és a teljesen amatőr bajnokságok (IV. osztály és alatta) 21 kvalifikációs kupa szakaszon keresztül lépnek be a tornába, amelyet minden régiónak a szövetsége rendez. Minden kupagyőztes és a három legnagyobb szövetség 2. helyezettje vesz részt a következő év Német Kupa versenyén. Az egyenes kiesési szakaszban egy mérkőzést bonyolítanak le, ami dönt a továbbjutásról. 1985 óta a döntőt minden évben a berlini Olimpiai stadionban tartják. Ha a mérkőzés döntetlen 90 perc után, akkor 2×15 perces hosszabbításban döntenek, amit szükség esetén büntetőpárbaj követ.

Sorsolás:

Az első forduló sorsolásakor a 64 részt vevő csapatot két 32-es kalapra osztják, a 18 Bundesliga csapat és a 14 legjobb Bundesliga 2-es csapat az idegenbeli kalapba kerül, az összes többi csapat a hazai kalapba. A 32 csapatot, amely továbbjut az első fordulóból, szétosztják két kalapra. Minden fennmaradó klub a Regional ligából és az alacsonyabb osztályokból a hazai kalapba kerül, az összes többi együttes pedig az idegenbelibe. Amint a hazai kalap kiürül, minden további mérkőzést az idegenbeli kalapból húznak ki. A 16 közé jutásért való mérkőzéseket, a nyolcaddöntőket és az elődöntőket egy kalapból sorsolják, a Regionalliga és az alacsonyabb osztályok csapatai a hazai pálya előnyét élvezik, amikor Bundesliga és Bundesliga 2 csapatokkal játszanak.

Története:

Az első Német Kupa döntőt az 1934-35-ös szezonban tartották a korszak legnagyobb riválisai, az 1. FC Nürnberg és az FC Schalke 04 között, a Nürnberg 2:0-s győzelmével. Abban az időben von Tschammer und Osten Pokal-ként vagy röveidebb néven Tschammerpokal-ként volt ismert, amit a Reichssportführer-ről, Hans von Tschammer und Osten-ről neveztek el. A második világháború miatti tíz éves szünetelés után a Német labdarúgó-szövetség újra indítványozta a rendezvényt 1952-ben a jelenlegi nevén, DFB-Pokal-ként. A legutóbbi győztes az FC Bayern München (2015-2016-os szezon), amely a döntőben 0-0-s döntetlen után büntetőkkel győzött Borussia Dortmund ellen.

Egy termék se felelt meg a keresésnek.