Ajax Amsterdam

ajax-amsterdam-hd-logoAz AFC Ajax (Amsterdamsche Football Club Ajax) a holland labdarúgás leghíresebb és legnépszerűbb egyesülete. A klubot 1900. március 18-án alapították. A holland labdarúgóklubok közül az Ajax nyerte el eddig a legtöbb bajnoki címet, és a nemzetközi porondon is ők a legsikeresebbek. A századfordulón – amikor Pierre de Coubertin báró kezdeményezésére felújították az olimpiai játékok hagyományát – szerte a világon fellendült a sportélet, sportegyesületek alakultak, és szinte magától értetődő volt ezeket a klubokat a görög mitológia egyes szereplőiről elnevezni. Így történt ez az amszterdami klub esetében is, amely az Ajax nevet Homérosz Iliaszának főhőséről, „nagy Aiasz”-ról kapta. Az IFFHS listája szerint az AFC Ajax a 20. század hetedik legjobb csapata volt, és az egyike Európa azon eddigi hat klubjának (a Real Madrid, az AC Milan, a Liverpool FC, a Bayern München és az FC Barcelona mellett), akik viselhetik a bajnokok-ligája által alapított többszörös győztes jelvényt. Ezt azok a csapatok kapják, akik legalább öt alkalommal, vagy háromszor egymás után megnyerték a kupát. Az Ajax az utóbbi eredménye révén kapta meg ezt a jelvényt. Ezenkívül a klubnak sikerült az úgynevezett európai tripla megnyerése is, mivel az 1971–72-es szezonban megnyerték a bajnokcsapatok Európa-kupáját, a nemzeti bajnokságot és a kupát. Rajtuk kívül ez csak a Celtic FC-nek, a PSV Eindhovennek, az FC Barcelonának, a Manchester Unitednek, az Internazionalénak és a Bayern München-nek sikerült. Az FC Barcelona, a Bayern München, a Juventus és a Chelsea mellett eddig csak az Ajaxnak sikerült elnyernie az Európai Labdarúgó-szövetség három legnagyobb kupáját (a BEK / BL, az UEFA-kupa / EL és a KEK), így csak ez az öt csapat kapta meg az úgynevezett UEFA-emléktáblát.Az Ajax jelenlegi stadionja, az UEFA által ötcsillagosra értékelt Amsterdam ArenA, Hollandia legnagyobb stadionja.

 • Ajax Amsterdam – ADO Den Haag

  Amsterdam Arena @ Amsterdam
  2018/02/25 12:30

  Ajax Amsterdam – ADO Den Haag

  75 125 
  • HUF: 23,390 Ft - 38,983 Ft

  Belépőjegyek az AFC Ajax – ADO Den Haag holland bajnoki meccsre. A fenti árak/jegy értendőek a megadott kategóriában és valutanemben. A belépőjegyek  teljes összeggel fizetendőek foglaláskor. A belépőjegyek párosával egymás mellé garantáltak! A fenti jegyárakon felül egyszeri 15 € kiszállítási/foglalási díj fizetendő! A jegyek e-jegy formájában kerülnek átadásra a meccs hetén
  Opciók választása
  Quick View
 • Ajax Amsterdam – SC Heerenveen

  Amsterdam Arena @ Amsterdam
  2018/03/11 14:30

  Ajax Amsterdam – SC Heerenveen

  75 145 
  • HUF: 23,390 Ft - 45,220 Ft

  Belépőjegyek az AFC Ajax – SC Heerenveen holland bajnoki meccsre. A fenti árak/jegy értendőek a megadott kategóriában és valutanemben. A belépőjegyek  teljes összeggel fizetendőek foglaláskor. A belépőjegyek párosával egymás mellé garantáltak! A fenti jegyárakon felül egyszeri 15 € kiszállítási / foglalási díj fizetendő! A jegyek e-jegy formájában kerülnek átadásra!
  Opciók választása
  Quick View
 • Ajax Amsterdam – Heracles Almelo

  Amsterdam Arena @ Amsterdam
  2018/04/08 16:45

  Ajax Amsterdam – Heracles Almelo

  65 125 
  • HUF: 20,271 Ft - 38,983 Ft

  Belépőjegyek az AFC Ajax – Heracles Almelo holland bajnoki meccsre. A fenti árak/jegy értendőek a megadott kategóriában és valutanemben. A belépőjegyek  teljes összeggel fizetendőek foglaláskor. A belépőjegyek párosával egymás mellé garantáltak! A fenti jegyárakon felül egyszeri 15 € kiszállítási/foglalási díj fizetendő! A jegyek e-jegy formájában kerülnek átadásra a meccs hetén! A jegyek e-jegy formájában kerülnek átadásra a meccs hetén!
  Opciók választása
  Quick View
 • Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar

  Amsterdam Arena @ Amsterdam
  2018/04/29 14:30

  Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar

  100 175 
  • HUF: 31,186 Ft - 54,576 Ft

  Belépőjegyek az AFC Ajax – AZ Alkmaar holland bajnoki meccsre. A fenti árak/jegy értendőek a megadott kategóriában és valutanemben. A belépőjegyek  teljes összeggel fizetendőek foglaláskor. A belépőjegyek párosával egymás mellé garantáltak! A jegyek e-jegy formájában kerülnek átadásra a meccs hetén!
  Opciók választása
  Quick View