Akció!

Forma 1 Szingapur-i Nagydíj

Esemény időpont és helyszín

2024.09.20 10:00 @ Marina Bay Street Circuit, Singapore


Belépőjegyek a választott kategóriában a Forma 1 Singapore Airlines Singapore Grand Prix versenyre. A jegyek párosával garantáltak egymás mellé és e-jegy formájában kerülnek átadásra az esemény előtt pár nappal. A kifizetett és visszaigazolt jegyek garantáltak! törlés

Leírás

szingapúri nagydíj volt az első éjszaka rendezett verseny, melyhez a fényeket 1500 lámpa és 24 generátor biztosította. A nagydíjat először 2008-ban rendezték meg a Formula–1-ben, melyet Szingapúr városi pályáján, a Singapore Street Circuit-en rendeztek.

Pálya:

Singapore Street Circuit egy utcai versenypálya Szingapúr belvárosában, a szingapúri nagydíj helyszíne. Az ötödik Formula–1-es pálya, amit Hermann Tilke tervezett. Tilke tervezte a maláj, a bahreini, a török és a kínai nagydíj helyszínét, de az ő nevéhez fűződik az újonnan épült Valenciai versenypálya is, ahol a 2008-tól az európai nagydíjat rendezik. A pálya Szingapúrban épült 2007 és 2008 között, melynek 70%-a meglévő út volt, de a maradék 30% is utcai pálya. Az utcai pályán 2 híd, hosszabb-rövidebb egyenesek és összesen 22 kanyar található, ennek ellenére nehéz előzni, mert kevés hosszú egyenes van és nagyon egyenetlen a felület. Leggyorsabb pontja a Raffles Boulevard egyenes, aminek a végén 300 km/h-s sebességgel is lehet haladni. A pálya egyik érdekessége, hogy a Marina Bay-i szakasz átmegy a főtribün alatt, valamint az óriáskerék, ami tulajdonképpen egy forgó lelátó.

A szezon egyik legnehezebb futama, hiszen:

  • a pálya körül-járási iránya az óra járásával ellentétes irányú, ez a pilóták számára szokatlan és speciális edzésekkel készülnek erre a futamra.
  • magas hőmérséklet páratartalom
  • utcai pályák viszonylatában hosszú, vezetés-technikailag nehéz pálya, bukóterek pedig csak kevés helyen találhatóak.
  • a fékek illetve a váltó különösen nagy terhelésnek van kitéve; ezen a pályán váltanak a pilóták a legtöbbet.

A Formula–1-es versenyt éjszaka, lámpafénnyel kivilágított pályán tartják. A világítást az olasz Valerio Maioli cége kivitelezte. A tesztüzemet 2008 januárban tartották. Az éjszakai futam biztonságos FIA szerint, mivel ezt tesztelték már az Indianapolisban és a francia Paul Ricard-i pályán is. Csaknem 1500 lámpa és 24 generátor biztosítja a versenyre a fényeket. Az éjszakai versenyekkel az európai szempontból túl korai, illetve a túl késői versenyidőpontokat szeretnék megakadályozni, mert a Formula–1-es tv-nézők többsége Európában él. Egyes hírek szerint Sepangban, Shanghaiban és a japán nagydíj helyszínén is szeretne Bernie Ecclestone éjszakai versenyt. A pálya éjszaka 2008 novemberében, a Professional World MotorSport Awards kölni gáláján az év létesítményének választották a pályát. A 2009-es versenyre kiszélesítették a célegyenes végén található hármas kanyarkombinációt, illetve a célegyenesre ráfordító kanyart, egyes kanyarokban megnövelték a bukóterek nagyságát. Ezen év februárjában egy pályázat során a rajongók adhattak nevet, az egyes, a hetes és a tízes kanyarnak. Az 1-es kanyar a Sheares, a 7-es kanyar a Memorial, míg a 10-es kanyar a Singapore Sling nevet kapta, ami Szingapúr egyik leghíresebb koktélja. A győztes nevek tulajdonosai egy egészhétvégés jegyet kaptak, a 2009-es versenyre a „saját” kanyarjukhoz, paddock-látogatással egybekötve. A 2013-as versenyre változtattak a pálya vonalvezetésén, így a legnehezebb és a korábbi években legtöbb problémát okozó Singapore Sling sikánt kivették és egy derékszögű balkanyarrá alakították át.

Jegyinformációk:

A jegyek párosával garantáltak egymás mellé és e-jegy formájában kerülnek átadásra az esemény előtt pár nappal. A kifizetett és visszaigazolt jegyek garantáltak!


Esemény helyszíne térképen


Talán érdekelnek ezek az események..

Miért válasszon minket?


BIZTONSÁGOS VÁSÁRLÁS

Az Ön által kiválasztott jegyeket biztonságos fizetési rendszeren keresztül vásárolja meg.

100% ELÉGEDETTSÉG

Cégünk 100% garanciát vállal a megrendelt szolgáltatásokra (jegykategória, kiszállítás) minőségére.

10 ÉV TAPASZTALAT

10 év szakmai tapasztalattal a hátunk mögött a legkedvezőbb feltételekkel biztosítunk belépőjegyeket sporteseményekre a világ minden pontján!

100% MEGBÍZHATÓ

Cégünk hivatalos forrásból biztosít belépőjegyeket. Helyszíni vagy 24 órás telefonos asszisztenciával segítjük utasainkat!

PRECIZITÁS-GYORSASÁG

Munkatársaink precíz, rugalmas munkával állnak rendelkezésére, hogy Ön zavartalanul, a legjobb helyekről élvezhesse a mérkőzéseket!

120% GARANCIA

A nálunk megrendelt, kifizetett belépőjegyekre 120% garanciát vállalunk. Velünk biztos ott lesz!