Athletic de Bilbao

Az Athletic Club (teljes nevén Athletic Club de Bilbao) egy spanyolországi baszk labdarúgóklub. A Real Madrid CF és a FC Barcelona mellett a harmadik klub a Primera División-ban, mely fennállása óta csak az első spanyol ligában játszott. Alapítása óta csak baszk nemzetiségű játékosok szerepelhetnek a színeiben.

 

Stadion:

Az Estadio San Mamés az Athletic Bilbao labdarúgócsapatának az otthona. Spanyolországban, Bilbao városában található. A régi San Mamés Stadion helyén 2013-ban nyitotta meg kapuit. Tulajdonosa, kezelője és bérlője a jelenleg élvonalban szereplő Athletic Bilbao. 2004-ben kezdték el tervezni, később, 2006-ban a szerződéseket is aláírták. Ezt követően 2006. márciusában jóváhagyták az építkezést. 2010. május 26-án 12:00-kor egy megemlékező ünnepség zajlott a régi San Mamésben. Az eseményen részt vett Baszkföldelnöke (a Lehendakari), Patxi López, az ő helyettes főtitkára, José Luis Bilbao, Bilbao polgármestere, Iñaki Azkuna, Bilbao Bizkaia Kutxa elnöke, Mario Fernández, a spanyol szövetség elnöke, Ángel María Villar és az Athletic Club elnöke, Fernando García Macua. Annak ellenére, hogy az ország gazdasági nehézségeken ment keresztül abban az időben, különösen a baszkok, a stadion teljes költségének 52,6%-át közintézmények állták, egy részét a baszk kormány, egy részét pedig a bilbaói városi tanács bizkaiai tartományi tanácsa. Az új stadion a korábbi San Mamés szomszédságában épült, ahogy azt 2003-ban elfogadták. 2013. szeptember 16-án 22:00-kor avatták fel az új San Mamés stadiont, egy La Liga-mérkőzés megrendezésével, melyen a házigazdák a Celta Vigo csapatát fogadták. A mérkőzést a helyi csapat nyerte 3–2-re. 2014. szeptember 19-én a stadiont kiválasztották a 2020-a Európa-bajnokság egyik helyszínéül, három csoportmérkőzésnek és a nyolcaddöntőben egy mérkőzésnek lesz a helyszíne. 2015. november 5-én elnyerte Az Év Sportépülete-díjat a Szingapúrban megrendezett Világ Építészeti Fesztiválon.

 • Akció!

  Real Madrid – Athletic Bilbao

  Santiago Bernabéu @ Madrid
  2018/04/17 00:00

  Real Madrid – Athletic Bilbao

  25 275 
  • HUF: 7,797 Ft - 85,762 Ft

  Belépőjegyek a Real Madrid – Athletic Bilbao spanyol bajnoki meccsre. A mérkőzés kezdése a TV közvetítések miatt változhat! A meccsek 95%-a szombaton szokott lenni! Pontos kezdési időpont 1-1,5 héttel az esemény előtt! A fenti árak/jegy értendőek a megadott kategóriában és valutanemben. Az árak nem tartalmaznak szállást, utazási költséget. A belépőjegyek  teljes összeggel fizetendőek foglaláskor. A belépőjegyek párosával egymás mellé garantáltak! A fenti jegyárakon felül egyszeri 15 € kiszállítási/foglalási díj fizetendő! A jegyek az Önök által foglalt hotelben vehetik fel a mérkőzés napján névre szólóan borítékban voucher ellenében (amit a meccs hetén küldünk mailen).
  Opciók választása
  Quick View