Bajnokok Ligája

A mérkőzések mérkőzése … a Csapatok legjobbja … a legnagyobbak és legjobbak összecsapása … Olyan csapatok találkozója, melyek más verseny keretében nem mérhetik össze tudásukat, technikájukat.

Minden kétséget kizárva, ez a labdarúgás legrangosabb tornája, így legyen szó egy élő Bajnokok Ligája selejtezőről vagy döntőről, életre szóló élményben lesz része! A ligának több, mint egy milliárdos nézőközönsége van minden évben, így garantáltan nem Ön lesz az egyetlen, aki az áhított jegyekért megküzd! A Bajnokok Ligáját nem elég a televízión keresztül követni, egy élő mérkőzés minden focikedvelő legnagyobb álma! És most itt a lehetőség, hogy befizessen egy álomra! Nálunk minden Bajnokok Ligája meccsre megtalálja több kategóriában jegyét, legyen szó a Arsenal, FC Chelsea, AC Milan, Manchester United, Real Madrid vagy a FC Barcelona mérkőzéseiről! Ha kíváncsi Európa legjobb csapatainak káprázatos játékára, akkor ideje bebiztosítania helyét a közelgő mérkőzésekre!

A legtöbbször – kilencszer – eddig a Real Madrid nyerte el a trófeát, mögötte az olasz AC Milan következik hét, majd az angol Liverpool FC öt diadallal. Őket a német FC Bayern München és a holland Ajax követi négy-négy győzelemmel. Egyedül az angol Manchester United mondhatja háromszoros győztesnek magát. A spanyol FC Barcelona, az olasz Juventus FC, Internationale, a portugál Benfica és FC Porto hódította el kétszer a kupát. A skót Celtic, a Hamburger SV, a román Stateu Bucarest, a francia Olympique Marseilles, a holland Feyenoord, az angol Aston Villa, a szintén holland PSV Eindhoven, a szerb Crvena Zvezda és a német Borossia Dortmund egy-egy alkalommal szerezték meg az Európa legnevesebb trófeáját.

Fordulók és időpontok

Csoportmérkőzések (32 csapat)

1. játéknap: 2023. szeptember 6-7.
2. játéknap: 2023. szeptember 13-14.
3. játéknap: 2023. október 4-5.
4. játéknap: 2023. Október 11-12.
5. játéknap: 2023. Október 25-26.
6. játéknap: 2023. November 1-2.

A nyolcaddöntős párharcok oda-visszavágós rendszerben dőlnek el. Az első mérkőzésekre 2024. február 13-én és 14-én, valamint 20-án és 21-én, a visszavágókra március 5-én és 6-án, illetve 12-én és 13-án kerül sor. A felsorolt játéknapok mindegyikén két meccset rendeznek, mindegyiket 21 órától. A negyeddöntő és az elődöntő párosítását 2024. március 15-én, pénteken készítik el.

Újdonság, hogy a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában ebben az idényben először nem él az idegenben szerzett több gól szabálya, tehát ha a kétszer kilencven perc alatt a két csapat ugyanannyi gólt szerzett, akkor hosszabbítás (majd szükség esetén tizenegyespárbaj) következik, függetlenül a hazai és az idegenbeli meccsen elért gólok számától.

A negyeddöntőket 2024. Április 9/10-én és 16/17-én rendezik, míg az elődöntő meccsekre Április 30-án/Május 1-én és Május 7-én/8-án kerül sor.

A döntőt 2024. Június  1-én rendezik a London Wembley Stadionban.