Francia Bajnokság

A Ligue 1 (Première division vagy Division 1 2003-ig, jelenleg Ligue 1 Orange) a francia és a monacói labdarúgás legmagasabb osztálya, az LFP egyik divíziója. 1932-ben alapították. A 20 Ligue 1 csapat egy 38 fordulós szezonban kétszer játszik egymással (egy hazai és egy idegenbeli mérkőzést). A szezon végén a tabella utolsó három helyén álló csapat kiesik a Ligue 2-be, onnan szintén 3 csapat érkezik a helyükre. Jelenleg a bajnokság első három helyén álló csapat bekerül a Bajnokok Ligájába, az első kettő a csoportkörben, míg a harmadik az utolsó selejtezőkörben indulhat. A negyedik és ötödik helyen végző csapatok az UEFA-kupában indulhatnak. A győzelemért 3 pont jár, a döntetlenért 1, a vereségért egy sem, ugyanúgy, mint a többi labdarúgó-bajnokságban. A három pontos szabályt 1994-ben vezették be. Egyenlő pontszám esetén a gólkülönbség dönt a helyezésről. A legismertebb és legjelentősebb csapatai a Paris Saint-Germain, az Olympique Lyon és az Olympique de Marseille.

Hivatalos oldala: http://www.ligue1.com/

Francia Bajnokság Jegyinformáció

Ha labdarúgást közvetít a televízió, akkor Önnek otthon a helye? Mától nem, hiszen a www.worldtickets.hu-n keresztül egyszerűen megrendelheti foci jegyét! Itt az idő, hogy élőben lássa a közelgő mérkőzéseket, és a helyszínen szurkolhasson kedvenc csapatának! Mindig is arra vágyott, hogy jelen legyen a(z) Francia Bajnokság meccsén? Akkor egyértelmű, hogy ezt a lehetőséget nem hagyhatja ki, hiszen minden szurkoló legnagyobb álma, hogy kedvencét egy fontos megmérettetésen győzelemhez segíthesse szurkolásával. És mi most segíthetünk Önnek, hogy álma valóra váljon!

Bár a Francia Bajnokság mérkőzésekre nehéz jegyet találni, ha a megfelelő helyen keresi, akkor nagyon is egyszerű!

Rendelje meg a legjobb helyekre szóló Francia Bajnokság jegyeket nálunk garantáltan a legjobb áron, hogy felejthetetlen élményben legyen része! Szurkoljon kedvenceinek a helyszínen Párizsban, Lyonban vagy Marseilles-ben!