UEFA Szuper Kupa Döntő

Esemény időpont és helyszín

2024.08.14 21:00 @ Stadion Narodowy, Varsó


Belépőjegyek az UEFA Szuper Kupa döntő (a BL győztes Real Madrid és az Európa Liga győztes Atalanta) mérkőzésre. A fenti árak/jegy értendők a megadott kategóriában. A belépőjegyek euróban vagy napi árfolyamnak megfelelően forintban, teljes összeggel fizetendők foglaláskor. A belépőjegyek párosával garantáltak egymás mellé és mobiljegy formájában kerül átadásra a meccs hetén.törlés

Leírás

Az UEFA-szuperkupa (Európai szuperkupa) egy labdarúgó-mérkőzés az UEFA-bajnokok ligája (1992-ig bajnokcsapatok Európa-kupája) és az Európa-liga (1999-ig a kupagyőztesek Európa-kupája, 2000-től 2009-ig az UEFA-kupa) győztese közöttA két sorozat győztese a következő szezon kezdete előtt játszik egymással, augusztusban. Általában csekélyebb esemény, az UEFA-bajnokok ligája és az Európa-liga-győztes nem mindig a legerősebb csapatával játszik. Amióta a mérkőzés a nyári átigazolások után kerül megrendezésre, a csapatok játékoskeretei különbözhetnek attól a kerettől, amellyel tavasszal megnyerték a bajnokok ligáját, illetve az Európa-ligát. A legsikeresebb csapat az olasz AC Milan és a spanyol FC Barcelona, amely öt-öt alkalommal nyerte meg a kupát.

Történet:

Az Európai-szuperkupát 1972-ben hozta létre Anton Witkamp, a holland De Telegraaf újság riportere és későbbi sport szerkesztője. Az ötlet abból az időből jött, amikor a holland labdarúgás Európa legjobbja volt, és a holland labdarúgó klubok az aranyérájukat élték (különösen az Ajax). Witkamp keresett valami újat, ami biztosan eldönti, melyik a legjobb csapat Európában, és egy további tesztet is az Ajax legendás csapatának, melyet a sztár játékos, Johan Cruijff vezetett. Az volt a javaslat, hogy az bajnokok ligája győztes mérkőzzön meg a kupagyőztesek Európa-kupája győztesével. Minden adott volt az új kupa megszületéséhez. Azonban amikor Witkamp megpróbálta megkapni a hivatalos jóváhagyást a rendezvényéhez, az UEFA elnöke ellenezte, mert a kupagyőztesek Európa-kupája címvédő Rangersnek a szurkolói kezelhetetlenek voltak. Ennek ellenére a kupa helyette nem hivatalos státuszt kapott. Oda-visszavágót játszottak, a pénzügyi támogatást a holland De Telegraaf újság adta. Az Ajax legyőzte a Rangers-t, és megnyerte az első Európai-szuperkupát. Azóta a rendezvény hivatalosan elismertté vált az UEFA támogatásával. Annak ellenére, hogy a két mérkőzéses formát megtartották, néhány évben az Európai-szuperkupát csak egy mérkőzés keretében döntötték el a politikai problémák kényszerhelyzete miatt. 1974-ben, 1981-ben és 1985-ben az Európai-szuperkupát nem játszották le. Az Everton beszélt az UEFA-val, hogy tartsák meg a legendás mérkőzést augusztusban a Juventus ellen az 1985-ös díjért. Több ízben előfordult, hogy a mérkőzések átcsúsztak a következő évbe. Az 1994-es döntőtől kezdődően a bajnokcsapatok Európa-kupája változása miatt, az új elnevezésű UEFA-bajnokok ligája győztese és a kupagyőztesek Európa-kupája győztese vehetett részt az UEFA-szuperkupa döntőjében. 1998 óta a szuperkupát egy mérkőzésen döntik el, amelyet 2012-ig a monacoi II. Lajos Stadionban rendeztek az európai kupasorozatok utolsó selejtezőköre után, augusztus végén. 2012 után már nem Monacoban rendezik a mérkőzést, hanem változó helyszíneken. Az UEFA döntése értelmében 2013-ban Prága lesz a döntő házigazdája. Az 1998–1999-es szezon végén a kupagyőztesek Európa-kupáját megszüntette az UEFA. A 2000-es döntő óta az UEFA-szuperkupa döntője az UEFA-bajnokok ligája győztese és az UEFA-kupa győztese között dőlt el. Az UEFA-kupa átszervezése miatt 2010-től az UEFA-bajnokok ligája-győztese és az Európa-liga győztese vehet részt a döntőben.

Stadion:

Nemzeti Stadion (lengyelül: Stadion Narodowy) labdarúgóstadion Varsóban, Lengyelországban. A stadion a lengyel labdarúgó-válogatott otthonául szolgál, illetve a 2012-es labdarúgó-Európa-bajnokság egyik helyszíne volt. Azonban klubcsapat nem költözik ide – ez az egyetlen ilyen stadion az Eb-helyszínek közül. Befogadóképessége 58 580 fő számára biztosított, amely mind ülőhely. Az építési munkálatok 2009-ben kezdődtek és 2011 novemberében fejeződtek be. A létesítmény mellett egy húszezer fős, zárt sportarénát is építettek, valamint egy olimpiai méretű uszodát 4000 fős lelátóval, egy akvaparkot, szállodát, egy 1600 fős konferencia központot és 25 ezer m² iroda- és kereskedelmi teret is. A mélygarázsban 1765 autó fér el. A tervek szerint a beruházást a közeli vasútállomás teljes felújítása követi, valamint a metró idevezető vonalának megépítése. A Nemzeti Stadiont hat hónappal a tervezettnél később, január 29-én egy rockkoncerttel nyitották meg, ugyanakkor a hagyományosan nyár végén esedékes, de az aréna éles tesztelése miatt február 11-re áthelyezett lengyel szuperkupa-mérkőzést elhalasztották, mivel a stadion felkészültsége a rendőrség, a tűzoltóság, valamint a népegészségügyi és tisztiorvosi szolgálat szerint elégtelen volt egy kiemelt biztonsági kockázatú mérkőzés megtartásához. Az arénában rendezendő első első labdarúgó mérkőzésre így 2012. február 29-én került sor. Ekkor a Lengyelország 0–0-s döntetlent játszott Portugália együttesével. A stadion teljes nézőtere fedett. A játéktér felett egy mozgatható tető kapott helyet, így minden kulturális és sportesemény az időjárástól függetlenül megtartható. A stadion piros-fehér borítást kapott, amely Lengyelország nemzeti színeire emlékeztet.

Jegyinformáció:

A jegyek párosával garantáltak egymás mellé és UEFA mobil applikáción keresztül kerülnek átadásra a meccs hetén.


Esemény helyszíne térképen


Miért válasszon minket?


BIZTONSÁGOS VÁSÁRLÁS

Az Ön által kiválasztott jegyeket biztonságos fizetési rendszeren keresztül vásárolja meg.

100% ELÉGEDETTSÉG

Cégünk 100% garanciát vállal a megrendelt szolgáltatásokra (jegykategória, kiszállítás) minőségére.

10 ÉV TAPASZTALAT

10 év szakmai tapasztalattal a hátunk mögött a legkedvezőbb feltételekkel biztosítunk belépőjegyeket sporteseményekre a világ minden pontján!

100% MEGBÍZHATÓ

Cégünk hivatalos forrásból biztosít belépőjegyeket. Helyszíni vagy 24 órás telefonos asszisztenciával segítjük utasainkat!

PRECIZITÁS-GYORSASÁG

Munkatársaink precíz, rugalmas munkával állnak rendelkezésére, hogy Ön zavartalanul, a legjobb helyekről élvezhesse a mérkőzéseket!

120% GARANCIA

A nálunk megrendelt, kifizetett belépőjegyekre 120% garanciát vállalunk. Velünk biztos ott lesz!